Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@07:41:06 GMT

جنگ در نگاه نادر ابراهیمی

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۵۰۰۷

جنگ در نگاه نادر ابراهیمی

نادر ابراهیمی در نقد تفکر کسانی که "شبه‌روشنفکر" می‌نامد، از رزمندگانی که در شرایط سخت می‌جنگیدند و خم به ابرو نمی‌آوردند می‌نویسد و می‌گوید "چیزی به نام شرمساری تاریخی هم وجود دارد."

به گزارش ایسنا، این نویسنده فقید در بخشی از کتاب «با سرودخوان جنگ در خطه نام و ننگ» که سفرنامه او به مناطق جنگی جنوب کشور است نوشته است: «بارها از کنارشان گذشته‌ام و صدای نارسای‌شان را شنیده‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روشنفکران اخته ما کسانی هستند که - بدون شوخی‌ - ادعای عشق به مردم، به ملت، به طبقه کارگر، به آزادی و به زحمت‌کشان جامعه دارند؛ اما ذره‌ای، ذره‌ای، ذره‌ای از این عشق را در چنته روح شرحه‌شرحه خویش ندارند و اگر خطری، کمترین خطری میهن، ملت، مردم، طبقه کارگر، آزادی، دردمندان، روستاییان و توده ملت را تهدید کند، بلافاصله با شتابی که برازنده وقار و تبار ایشان نیست، یکصد و پنجاه دلیل برای ضرورت عدم حضور اختگان دانا - یا شبه‌روشنفکران‌ - در خطرگاه ارائه می‌دهند.

و من باز می‌اندیشم؛ شبه‌روشنفکران ما - این اختگان دانا - همان انقلاب‌های ملی، مردمی، طبقاتی، جامعه‌گرایانه و جملگی جنگ‌های استقلال‌طلبانه، آزادی‌خواهانه، تدافعی، و ضداستعماری تمام ملت‌های جهان را به دلیل آنکه خطری برای خود ایشان ندارد، می‌ستایند؛ آن هم با چه مجذوب‌شدگی شهوانی و خماری شگفت‌انگیزی؛ اما نوبت به میهن خوب خودشان و مردم دلدار مؤمن آگاه خودشان که می‌رسد، اگر مردمی‌ترین جنگ و جهاد جهان در جریان باشد، از آنجا که اگر بخواهند بستایند، ناگزیرند به شکلی مشارکت کنند و اگر چنین کنند دیگر از دیدگاه عیاشان گریخته از وطن «روشنفکر و هنرمند بزرگ متعهد» به شمار نمی‌آیند، نه فقط سکوت اختیار می‌کنند ـ که کاش می‌کردند ـ بلکه سنگ بنا را بر این می‌گذارند که «بله... انگلیسی‌ها این جنگ را به راه انداخته‌اند. من خبر موثق دارم. آمریکایی‌ها دستور داده‌اند که ما حمله کنیم. من می‌دانم. آلمانی‌ها و فرانسوی‌ها از حکومت ما خواسته‌اند که با یک جهان اسلحه درگیر شویم. من... من... دقیقاً روشن است که آمریکایی‌ها، روس‌ها، من... رادیو اسرائیل را  گوش کنید... بله آقا... .» و چنین است که به راستی روشنفکران اخته و اختگان دانای ما مایه شرمساری و بی‌آبرویی ملت و مردم خود هستند.

روشنفکر اخته دقیقاً همان کسی است که وقتی در ویتنام، ویت‌کنگ‌های شجاع، با کمک ده، دوازده شمعک و تیرک که دیگران دور تا دورشان زده بودند و محکم کرده بودند، علیه استعمار فرانسوی‌ها - و نه هر دو با هم‌ - می‌جنگیدند، او، یعنی همین روشنفکران اخته و ذلیل میهن من با همه شور و هیجان و اعتقاد و مردانگی و غیرت و همت و حمیتش، برای ویت‌کنگ‌ها کف می‌زد، جیغ می‌کشید، تحریک می‌شد، عرق می‌ریخت، عرق می‌خورد، سیگار می‌کشید، می‌جوشید، می‌خروشید، به خود می‌پیچید، می‌لولید و مرتباً در شب‌کافه‌های بی‌کارگی خود می‌گفت: به! مبارز یعنی ویت‌کنگ، قهرمان یعنی ویت‌کنگ، مرد یعنی ویت‌کنگ، زن یعنی ویت‌کنگ، وطن‌پرست استقلال‌طلب آزادی‌خواه یعنی ویت‌کنگ، قهرمان یعنی ویت کنگ، معتقد به مرام یعنی ویت‌کنگ... ! ای‌وای! کاش که یک موی ویت‌کنگ‌ها در تن این ملت بود! کاش که یک جو از غیرت ویت‌کنگ‌ها در مردم ما بود! افسوس... افسوس... .

و چون دور به دلاوران سربلند بی‌باک غیرتمند هوشمند آگاه به راستی مؤمن میهن خویش - ایرانِ قدسی - رسید و هم‌وطنان صاحب‌مرامِ از هستی خود گذشته‌اش، در سردترین سرما و گرم‌ترین گرما، در کویر، در باتلاق، در مرداب، در جنگل،‌ در کوه، در برف، در باران، در رودخانه، در طوفان و در ظلمت شب‌ها، نه فقط با آمریکایی‌های مصرف‌کننده ال ـ اس ـ دی و نوکران درمانه ایشان، زیر نام عراقی‌ها، بل آشکارا و مسلما با تمامی جهان ستم و استعمار این عصر - از آن سوی غرب تا این سوی شرق‌ - درگیر شدند و جنگیدند و از پا درنیامدند و درهم‌کوبیده نشدند و نشکستند. این روشنفکر اخته، این اخته ناجوانمرد بزدل، صدها تهمت به تک‌تک رزمندگان وطن زد، و صدها زخم‌زبان، و هرگز دلش به خاطر آن‌همه نامردی و نامردمی که در حق هم‌وطنان مبارز خویش کرد و آن‌همه بلا که بر سر بچه‌های معصوم ما آوردند، و آن‌همه جنایت و فساد که در این خاک مطهر کردند، به درد نیامد و وجدان له‌شده خفته معتادش - از ترس‌ - بیدار نشد، و حتی یک‌بار نگفت: «تبارک‌الله احسن الخالقین» و نگفت کجا هستند ویت‌کنگ‌ها تا ببینند که مردان ما در حرارتی بین ۲۲ درجه زیر صفر تا ۵۱ درجه بالای صفر می‌جنگند و خم به ابرو نمی‌آورند.

باکی نیست.

چیزی به نام شرمساری تاریخی هم وجود دارد.»

نادر ابراهیمی، نویسنده و فیلم‌ساز در ۱۴ فروردین سال ۱۳۱۵ در تهران متولد شد. از آثار او می‌توان به «دور از خانه»، «کلاغ‌ها»، «پهلوان پهلوانان؛ پوریای ولی»، «بار دیگر شهری که دوست می‌داشتم»، «سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می‌آمد»، «اجازه هست آقای برشت؟»، فیلم‌نامه «صدای صحرا» و ... اشاره کرد. 

نادر ابراهیمی در ۱۶ خرداد سال ۸۷ در سن ۷۲سالگی درگذشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نادر ابراهیمی هفته دفاع مقدس ادبیات دفاع مقدس چهل سالگی دفاع مقدس نادر ابراهیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۵۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه تکریم از معلمان در اصفهان تغییر کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا ابراهیمی شامگاه سه‌شنبه در آئین تکریم از ۵۰۰ معلم نمونه استان اصفهان با گرامیداشت یاد و خاطر ۳۴۵ معلم و ۵۷۰۰ دانش آموز شهید استان اصفهان در جنگ تحمیلی، اظهار داشت: شهدا تربیت یافتگان معلمانی هستند که خود تربیت یافته آموزگارانی چون علما و ائمه معصومین بودند و افتخار می‌کنیم که معلم و همکار انبیا هستیم.

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین افتخارات ما این است که در مسیر انبیای الهی حرکت می‌کنیم، خاطرنشان کرد: برای تربیت امانت‌های خود یعنی دانش آموزان باید کوشا باشیم زیرا تربیت دانش آموز الویت اول معلم و رساندن دانش آموز به کمال انسانی، هدف غایی او می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با بیان اینکه شیوه تکریم از معلم در اصفهان طی ۲ سال گذشته تغییر کرده است، ادامه داد: در شورای آموزش و پرورش استان مطرح شد که تکریم از معلم، وظیفه همگان است همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز چنین فرمودند و اینکه جامعه باید تجلیل گر و سپاسگزار معلم باشد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه ستاد بزرگداشت مقام معلم به ریاست استاندار اصفهان و در شهرستان‌ها با محوریت فرمانداران تشکیل شد، افزود: برای پویش تکریم معلمان، مسؤولان استانی پای کار آمدند و هر مسؤولی سال گذشته برای تکریم معلمان به مدارس رفت؛ اقدامی که امسال برای سراسر کشور الگو شد.

وی با بیان اینکه از سال گذشته پوششی تحت عنوان معلم فداکار با هدف الگوسازی معلمان اثرگذار در استان برگزار شده است، خاطرنشان کرد: معلمانی که شاید به لحاظ شاخصه‌های بخشنامه‌ای نمی گنجیدند اما کارهای مهمی در منطقه خود انجام داده بود مانند آموزگاری که ۱۵۴۰ نفر از دانش آموز بازمانده از تحصیل را به دامن مدرسه بازگردانده یا معلمی که کودکان کار را در مدرسه جمع کرده و نه تنها به تحصیل آنان بلکه برای معیشت خانواده آنان فکر می‌کند یا معلمی که با بیماری صعب العلاج ایثارگرانه وارد کلاس می‌شود و می‌گوید که در کلاس حالم خوب می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه به پویش معلم فداکار یک ۱۵۰۰ نفر توسط خانواده‌های دانش آموزان و فرهنگیان معرفی شدند، تصریح کرد: معلم نمونه باید در همه ابعاد از جمله مسائل تربیتی، دینی، اعتقادی و آموزشی و پژوهشی و آنچه برای یک مربی نیاز است، شاخص باشد.

ابراهیمی افزود: همواره در همه جلسات بر خود فرض می دانم که بر برگزاری نماز جماعت مدارس تاکید داشته باشیم و معلمان نمونه باید در صدر صفوف نماز جماعت باشند زیرا اگر خانواده متعالی، دانش آموز منظم و مرتب و برکت برای علم و اندیشیدن می‌خواهیم باید در نماز به دنبال آن بگردیم.

کد خبر 6099852

دیگر خبرها

  • استقبال مردم در روز اول نمایشگاه کتاب تهران از نگاه ناشرین
  • (ویدئو) برخورد نادر صاعقه به آتشفشان
  • نگاه دولت سیزدهم به کردستان یک نگاه ویژه است
  • جمع‌آوری واکسن معروف از بازار
  • دیپلماسی حج‌محور با رویکرد ابراهیمی به حج
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • این غذاها و داروها را با هم مصرف نکنید؛ از وارفارین و زغال اخته تا الکل و آنتی هیستامین
  • شیوه تکریم از معلمان در اصفهان تغییر کرده است
  • شوراهای اسلامی تجلی حضور مردم در حکمرانی هستند
  • استاندار اصفهان: امسال باید سال امیدآفرینی در استان باشد