Web Analytics Made Easy - Statcounter

همسر زنده‌یاد نادر ابراهیمی گفت: ۳سال پیش در گفت‌وگویی اعلام کردم که اگر کتابخانه نادر تاسیس نشود، تمامی کتاب‌هایش را آتش می‌زنم و بعد از این اتفاق من با حجم بسیاری از درخواست‌ها مواجه شدم.

فرزانه تهرانی‌مقدم، همسر زنده‌یاد نادر ابراهیمی در آئین افتتاح کتابخانه و موزه زنده‌یاد نادر ابراهیمی که جمعه (۲۷ دی‌ماه) در خانه شعر و ادبیات منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد برگزار شد، گفت: ممنون که امروز به‌خاطر نادر ابراهیمی اینجا حضور پیدا کردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشحالم که این اتفاق مهم فرهنگی پس از ۱۵ سال واقعیت پیدا کرد؛ اما متاسفم که زمانی این مهم محقق شد که تمام سرزمین من به دلایلی چون سانحه تلخ هواپیما، حادثه کرمان و سیل ویرانگر سیستان و بلوچستان عزادارند.


وی افزود: ما امیدمان را از دست نمی‌دهیم و امیدواریم که شرایط خوبی دوباره در جامعه حکم‌فرما شود. من در این ۱۵ سال برای افتتاح کتابخانه نادر ابراهیمی مسیر طولانی و پرپیچ و خمی را طی کردم و به هر سازمان و نهادی که سر می‌زدم، جز این جمله که مردم به هنرمندان مدیون هستند و سکوت و تعلیق و تلفن‌های بی‌جواب چیزی نصیبم نمی‌شد.

تهرانی‌مقدم بیان کرد: ۳سال پیش در یکی از مصاحبه‌هایی که با خبرنگاری در نمایشگاه کتاب تهران انجام دادم، از ۱۵ سال مشکلاتم صحبت کردم و این خبر را اعلام کردم که اگر کتابخانه نادر ابراهیمی تاسیس نشود، تمامی کتاب‌هایش را آتش می‌زنم و بعد از این اتفاق من با حجم بسیاری از درخواست‌های کمک نهادهای دولتی، خصوصی و کتاب‌دوستان مواجه شدم؛ اما قرعه این کار به‌نام خانه شعر و ادبیات ثبت شد چراکه کارهای این چنینی با حمایت دل و قانون محبت انجام می‌شود.

همسر زنده‌یاد نادر ابراهیمی با بیان اینکه این کتابخانه از نظر استانداردسازی ضعف‌های بسیاری دارد، بیان کرد: این ضعف‌ها باید با تدابیر خانه شعر و ادبیات برطرف شود؛ یکی از این کمبودها، کتابدار مطلع و آگاه است که بتواند مراجعان و محققان را راهنمایی کند.

تهرانی‌مقدم ادامه داد: تمامی کتاب‌های کتابخانه، انتخاب نادر ابراهیمی نبود؛ بلکه برخی از این کتاب‌ها توسط دوستان، آشنایان و هنرمندان به نادر ابراهیمی هدیه داده‌شده بود که همگی در کتابخانه‌ها موجود است.

«نادر ابراهیمی» سال ۱۳۱۵ در تهران به‌دنیا آمد؛‌ او نوشتن را از ۱۵ سالگی آغاز کرد و در تمام سال‌های پرکار و بی‌کار یا وقت‌هایی که در زندان به‌سر می‌برد، نوشتن را کنار نگذاشت.
وی در سال ۱۳۴۲ نخستین کتاب خود را با عنوان «خانه‌ای برای شب» به چاپ رساند که داستان «دشنام» در آن با استقبالی چشمگیر مواجه شد.
تا سال ۱۳۸۰ علاوه بر صدها مقاله تحقیقی و نقد، بیش از صد کتاب از او چاپ و منتشر شده‌است که دربرگیرندهٔ داستان بلند (رمان) و کوتاه، کتاب کودک و نوجوان، نمایش‌نامه، فیلم‌نامه و پژوهش در زمینه‌های گوناگون است؛‌ ضمن آن‌که چند اثر وی به زبان‌های مختلف دنیا برگردانده شده‌است.

نادر ابراهیمی چندین فیلم مستند و سینمایی و همچنین دو مجموعه تلویزیونی را نوشته و کارگردانی کرده و آهنگ‌ها و ترانه‌هایی برای آن‌ها ساخته‌ است.
ابراهیمی در زمینه‌ ادبیات کودکان، جایزه‌ نخست «براتیسلاوا»، جایزه نخست «تعلیم و تربیت یونسکو»، جایزه‌ کتاب برگزیده‌ سال ایران و چند جایزه‌ دیگر را هم دریافت کرده است. وی همچنین عنوان نویسنده‌ برگزیده ادبیات داستانی ۲۰ سال پس از انقلاب را به‌ خاطر داستان بلند و هفت‌جلدی «آتش بدون دود» دریافت کرد.
ابراهیمی در زندگی پرفراز و نشیب خود، جایگاه خاصی برای ورزش قایل بود و رشته‌های گوناگون ورزشی را تجربه کرد. وی در نهایت سال ۱۳۸۷، دیده از جهان فرو بست.
ابراهیمی آثار گوناگونی را در قالب هایی همچون رمان، داستان کوتاه، نمایشنامه و فیلمنامه خلق کرده است. از آثار نوشتاری وی افزون بر خانه ای برای شب و ابوالمشاغل می توان به «آرش در قلمرو تردید»، «هزارپای سیاه و قصه‌های صحرا»، «افسانه‌ باران»، «تضادهای درونی»، «انسان، جنایت، احتمال»، «مکان‌های عمومی»، «در حد توانستن»، «غزل ‌داستان‌های سال بد»، «فردا مشکل امروز نیست» و «یک عاشقانه آرام» اشاره کرد.
ابراهیمی نزدیک به ۵۰ اثر برای کودکان و نوجوانان نوشته است که از میان آن ها می توان به «قصه گل های قالی»، «پهلوان پهلوانان؛ پوریای ولی»، «باران، آفتاب و قصه ی کاشی»، «بزی که گم شد»، «سنجاب ها»، «من راه خانه را بلد نیستم» و «دور از خانه» اشاره کرد. وی همچنین تصویرگری شماری از کتاب های کودکان همچون «راه دور»، «گل هفت رنگ» و «ما بوته گل سرخ را از خواب بیدار کردیم» را با همکاری دیگر هنرمندان صورت داد.
دو مجموعه تلویزیونی «آتش بدون دود» و «سفرهای دور و دراز هامی و کامی در وطن» و فیلم سینمایی «روزی که هوا ایستاد» از آثار ابراهیمی است.

نادر ابراهیمی رشته‌های مختلف ورزشی را تجربه کرده، یکی از قدیم‌ترین گروه‌های کوهنوردی به‌نام «اَبَرمرد» را بنیان نهاده و در توسعه کوهنوردی و اخلاق کوهنوردی، تأثیرگذار بوده‌است.

وی در سن ۷۲ سالگی پس از چندین سال دست و پنجه نرم کردن با بیماری بعد از ظهر پنجشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۸۷ درگذشت./ایبنا

بیشتر بخوانید

موزه‌ آثار نادر ابراهیمی به کجا رسید؟

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۷۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسماعیلی: تولید سالانه کاغذ را به ۱۳۰ هزار تُن می رسانیم/پیشرفت های صنعت چاپ با همکاری شرکت های دانش بنیان

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست مشترک محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون اول رییس جمهور، پس از بازدید محمد مخبر از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پنجشنبه بیستم اردیبهشت ماه در پاویون نمایشگاه کتاب برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست پس از تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه معصومه و خیرمقدم به معاون اول رییس جمهور گفت: ما تولید کاغذ ایرانی را با پنج هزار تن تحویل گرفتیم که الان به هشتاد هزار تن رسیده، اگر مشکل مجموعه تولید زاگرس که یک موضوع جزئی است حل شود که یک محدودیت برق دارد، ما این رقم تولید سالانه را به صد و سی هزار تن می‌رسانیم  و تقریبا نیاز ما به کاغذ تحریر رفع خواهد شد.

یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اظهار کرد: یکی از شعارهای دولت ملی شدن صنعت نشر بود، بحث عمده آن نیاز به زینک بود که خدا را شکر یکی از شرکت های دانش بنیان ما توانسته به این فناوری دست پیدا کند. نمونه آزمایشی آن هم انجام شده و کیفیت خوبی دارد. سرمایه گذاری سنگینی هم نمی خواهد و احتیاج به یک تسهیلات بانک حدود ۳۰۰ میلیاردی دارد که تا پایان امسال به تولید برسند و بخش عمده زینک صنعت چاپ ما را تامین کنند.

وی گفت: سال گذشته که با دوستان تشکل های نشر در خدمت شما بودیم یکی از پیشنهادات این بود که در پایان کتاب های درسی کتاب های مفید برای مخاطبان کودک و نوجوان معرفی شود که خوشبختانه این اتفاق افتاد و معرفی کتاب ها به بخش پایانی کتاب های درسی برگشته است.

وی افزود: موضوع بعدی بند ج تبصره ماده ۹۲ قانون برنامه ششم بود که تسهیلاتی برای ناشران درنظر گرفته شده بود که اجرای آن با ایراداتی مواجه شد. با نگاه مثبت دولت کار پیش رفته است و مقدماتش هم فراهم شده اما هنوز جای کار دارد و تاکید مجدد به وزارت نیرو دارد که امیدواریم با تاکید حضرتعالی نهایی شود.

احمدوند گفت: تامین ساختمان مناسب برای کتابفروشی ها در شهرهای زیر ۱۰۰هزار نفر جمعیت داشتیم که با پیگیری های دولت و استانداران تا کنون هفت استان کار نهایی شان صورت گرفته است.

سپس رمضانی مدیرعامل نهاد کتابخانه های عمومی نیز عنوان کرد: ما ۳۱۵ پروژه نیمه تمام در حوزه احداث کتابخانه ها داشتیم که پیش بینی ما این است که تا پایان دولت ۱۲۰ پروژه به پایان برسد.اما تکمیل الباقی این پروژه ها به توجه بیشتر دولت نیاز دارد. ۲۵۰شهر فاقد کتابخانه داریم که باید برای آنها فضا و تسهیلات لازم درنظر گرفته شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز عنوان کرد: در بحث کتابخانه های سیار که مطالبه بسیار‌ مهم مردم در نقاط مختلف کشور است نیاز به ۲۰۰ دستگاه نیسان داریم که بتوانیم مناطق محروم را پوشش دهیم.

در ادامه، مدیران تشکل های صنعت نشر و مدیران این حوزه به بیان خواسته ها و نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام/

سید مرتضی حسینی

دیگر خبرها

  • اسماعیلی: تولید سالانه کاغذ را به ۱۳۰ هزار تُن می رسانیم/پیشرفت های صنعت چاپ با همکاری شرکت های دانش بنیان
  • یمن در راه‌اندازی کتابخانه‌های اسلامی پیشتاز است
  • افتتاح نمایشگاه کتاب تهران (عکس)
  • شرایط حفاظت از اسناد تاریخی در خانه‌ها مناسب نیست
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • دو کتاب تازه انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی